Vinterutrusta din bil

Hösten har dragit in över vårt avlånga land och längst i norr så har det börjat lägga sig snö. Vi lever i magiskt land på många sätt och det kan vara en otrolig skillnad hur det ser ut vädermässigt längst i söder mot för långt uppe i norr. Så att vinterutrusta bilen ser också olika när man bör ta tag i detta.

Extraljus till bilen

Vissa har kanske redan lagt på vinterdäcken då tidiga mornar innebär frusna vägar. När hösten faller så blir det allt mörkare på kvällarna och det kan vara en idé att montera på någon form av extra belysning på din bil. Den ordinarie belysningen på din bil räcker gott och väl dagtid och sen eftermiddag. Men när det blir kväll och natt så kan det vara skönt att få mer belysning efter vägen. Detta gör att man kan hinna se vilt som är upp mot vägen tidigare än annars.

Glykol och motorvärmare

Förutom extraljus, vinterdäck så krävs det att man har glykol i kylarvätskan så inte motorn fryser sönder. Detta kan man mäta upp för att se hur pass bra frostskydd som kylarvätskan har. Om det är för dåligt så får man fylla på mer glykol. Motorvärmare och kupévärmare är också något som är skönt under vinterhalvåret. En varm motor startar lättare och kommer att dra mindre bränsle vid uppstart. Kupévärmaren gör att man får sätta sig i en varm och skön bil när det är som kallast ute.