Svenska Trialförarföreningen

Trial är något som allt fler motorintresserade börjar syssla med. De flesta förknippar nog ordet trial i huvudsak med motorcyklar som körs ute i terrängen, men faktum är det även finns något som kallas för biltrial och då handlar det inte om små motocrosscyklar som körs i skogen utan kraftfulla offroad-fordon med fyrhjulsdrift.

För att ta tillvara intresset för biltrial i Sverige skapades Svenska Trialförarföreningen, TFF, för alla som gillar just biltrial. TFF har även till uppgift att verka för att biltrialen utvecklas i Sverige och samtidigt sammanställa och utse vinnare i Svenska cupen. TFF har också till uppgift att utse det svenska landslaget i biltrial inför Eurotrial, som i år avgörs i Slovakien.

Då biltrial körs ute i terrängen varierar underlaget en hel del beroende på vilken plats i Sverige man kör. Vanligtvis körs biltrial ute i skog och mark, men i till exempel Skåne, där många trialutövare finns, körs det ofta i grustag. Förutom i Skåne körs även en hel del biltrial på platser som Blekinge, södra Småland samt Västergötland i trakterna kring Borås.

Vid tävlingar körs biltrial i fem olika klasser på en bana som är indelade i mellan fem och sju så kallade sektioner och som körs sammanlagt två varv. Beroende på vilken klass man tillhör kan banan se lite olika ut. För att ha chans att vinna handlar det om att undvika att vidröra hinder samt att backa, vilket genererar prickar.

Normalt sett finns inga begränsningar om hur ett fordon i biltrial får se ut förutom att det skall väga mellan 600 och 3 500 kilo samt ha fyra stycken luftfyllda gummihjul. För bilar som väger över 3 500 kilo finns något som heter trucktrial.