Att stödja motorsporten

Motorsport bedrivs med fordon som drivs av en motor, så som racerbåtar, flyplan, motorcykel och bil. Det finns en mängd olika grenar i varje kategori och en del föreningar är stora medans andra är mindre.

Genom att köpa supportersaker stödjer du klubben och kan få andra människor att få upp ögonen för sporten. Bland annat kan man köpa supporterkläder från butiker som Supporterprylar vilket garanterat får andra människor att titta en extra gång.

På den lokala nivån kan man stödja föreningen genom att skänka pengar till en eventuell minnesfond, köpa medlemskap eller köpa klubbens sponsorartiklar.

För att stödja svensk motorsport kan man till exempel teckna en försäkring via Svenska Bilsportsförbundet hos Moderna Försäkringar SAK AB, då avsätts en summa som går oavkortat till verksamheten. Det finns också fonder som man kan som privatperson kan betala en slant till för att stödja olika föreningar eller vissa grenar inom motorsporten.

Andra sätt att stödja föreningar är att åka och titta på arrangerade tävlingar, köpa lotter och köpa program. Även försäljning av fika och mat brukar gå till verksamheten och inte allt för sällan tar dom en parkeringsavgift som brukar vara skälig.

En del tävlingar kan också ha kringarrangemang vilka är ett bra tillfälle att stödja verksamheten samtidigt som du träffar andra människor med samma intresse. Vid exempelvis Gotland Grand National kan du träffa likasinnade och medtävlande på en bankett efter tävlingen.

Att besöka klubbens sida kan också vara ett sätt att kunna stödja klubben. Ibland kan du köpa saker för att stödja klubben vilka kan vara plagg likaväl som almanackor och nyckelringar. Oavsett hur du väljer att visa ditt stöd är alla sätt välkomna.